Pyyheturbaani on näppärä myös avanto-uinnilla

Lasipaja Sinisiivestä ohjelmaa vaikka polttareihin

Lasipaja Sinisiipi on yksi uusimmista yrittäjistä, joka liittyi huhtikuussa Nearby-perheeseen ❤️

Maailma on todella pieni, koska yhden meidän neljän Nearbyn yrittäjän, Tuulan ystävän polttariohjelmaan on reilu kymmenen vuotta sitten kuulunut lasinpuhallusta Ylöjärvellä sijaitsevalla lasipajalla. Polttarit olivat ikimuistoiset ja reilu kymmenen vuotta sitten omin keuhkoin puhallettu harmaa maljakko koristaa edelleen Tuulan kotia. 

Lasipaja Sinisiipi on yksi harvoja aitoja lasipajoja, jotka tekevät vielä lasipuhallusta elinkeinokseen. On hienoa saada Lasipaja Sinisiipi mukaan Nearbyhyn ja toivottavasti asiakkaamme löytävät yrittäjä-Minnan upeat taidonnäytteet, jotka sopivat niin kotiin koriste-esineiksi kuin lahjaksikin. 

 

Esimerkiksi lasipuhalluksella valmistetut ruusut (kuvassa) sopivat täydellisesti äitienpäivälahjaksi tai valmistujaisruusuksi. Ikuinen äitienpäiväruusu.


Lasipajan tarina lähti alunperin osittain vahingossa, kun Minnalle on jo nuoresta ollut selvää että ammatti on enemmän tekemistä kuin istumista tai lukemista. Ensin Minna valmistui metalliseppäartesaaniksi, mutta osoittautui pian, ettei se ollut tulevaisuuden haaveammatti. Koulutuksesta oli kuitenkin jäänyt mieleen tutustuminen lasiin tiffanytekniikan avulla. Minna päätyikin perustamaan Sinisiiven ja lähti opiskelemaan lasialan artesaanikoulutukseen. Sillä tiellä yrittäjä on ja tekee edelleen näiden 22 vuoden jälkeen ja lasipuhallusta täydestä sydämestä

Nirppanokkainen Lasi

Kiehtovimpana ja haastavimpana työssään Minna pitää itse lasia. ”Lasi on erittäin nirppanokkainen materiaali: välillä sillä on liian kuuma ja seuraavassa hetkessä liian kylmä tai muuten vain sitä ei huvita taipua siihen suuntaa kuin yrität sitä houkutella. Ja auta armias jos sulla itelläs on huono päivä. Ei kannata edes nenää näyttää pajalla, kun mistää ei kuitenkaan tuu mitään. Kun lasin kanssa on taas ystäviä, vain oma mielikuvitus on rajoituksena mitä siitä pystyy tekeen”, Minna kertoo hymyissä suin ja jatkaa: "Lasinpuhaltaja ei voi sanoa koskaan olevansa täysin oppinut, vaan jokainen uusi malli ja työ opettaa aina jotain uutta".

Lasipaja Sinisiipi Minna

Lasinpuhallusta vauvasta vaariin.

Tuotteiden lisäksi pajalla järjestetään sopimuksen mukaan tutustumisia puhallukseen. Tutustumisessa on mahdollista tehdä itselleen oma maljakko. Vastaavassa tapahtumassa Nearbyn perustaja Tuulakin oli kymmenen vuotta sitten ja muistelee miten mahtava kokemus maljakon puhaltaminen oli. 

Asiakkaita Sinisiven pajalla on laidasta laitaan muun muassa urheiluseuroja ja yrityksiä Inarista Uuteen-Seelantiin. Puhaltajissa ikähaarukka on ollut 2,5-vuotiaasta 93-vuotiaaseen. Paljon käy myös koululaisia puhaltamassa äitienpäivämaljakoita. "Asiakaspalaute on parasta ja välillä sen on saanut jopa asfaltiin kirjattuna", hymyilee Minna.

Asiakaspalaute

Käsityöläisten arvostus nousuun

Minna toivoisi, että ihmiset alkaisivat viimeinkin arvostamaan sitä työtä mitä kotimaassa tehdään, on se maanviljelyä, käsityöläisyyttä tai mitä tahansa, mikä on hiljalleen siirretty muualle halvemman hinnan perässä.

"Suosikaa suomalaista. Meitä pieniä yrittäjiä on kuitenkin Suomen yrittäjistä suurin osa”, Minna vetoaa. 

Nearby-yhteistyöltä Minna toivoo pitkää yhteistyötä, joka jatkuu vuosienkin päähän. "Perinteinen lasipuhallus on alana sellainen, ettei sitä kertakaikkiaan voi uudistaa paljoakaan. Meillä ei ole työkalutkaan muuttuneet muutamaan sataa vuoteen" kertoo Minna. Nearby-verkkokauppa tuo pienelle yrittäjälle mahdollisuuden valjastaa digitaalinen myynti- ja markkinointikanava helposti käyttöön.

Lasipuhallus on mieleenpainuva kokemus ja Minna toivottaa lämpimästi kaikki tervetulleeksi Ylöjärvelle retkelle ja puhaltamaan lasia koko perheen tai ystäväporukan voimin. Valmiit lahjakortit voi ostaa Nerbystä

Tuulan polttarikokemuksen sekä Minnan elävien tarinoiden ja ihanien tuotteiden perusteella me Nearbyllä taidammekin lähteä yhdessä kokeilemaan lasipuhallusta ensi kesänä.  Tule sinäkin mukaan! ❤️

Koko Lasipaja Sinisiiven valikoiman löydät täältä

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista