Pyyheturbaani on näppärä myös avanto-uinnilla

Cafe Kirjava - Pienyrittäjyyttä rakkaudella

Cafe Kirjavan Eija

 

Cafe Kirjavan yrittäjä Eija ei työläisperheen lapsena osannut ajatella, että jonain päivänä olisi yrittäjä. Nyt Eija pyörittää yksityisyrittäjänä Klaukkalassa unelmiensa kahvilaa. 

Itsetehdyt kakut ja muut herkut vitriinissä, monipuolinen konstailematon lounas, sisustuksessa vanhoja kalusteita ja tunnelman luojana viherkasveja, tapahtumia & juhlatilaisuuksia, käsityömyymälä,  ihania jo vakituiseen tapaavia ystäväporukoita, kaikkea mitä voi vaan toivoa! 

Yhteisöllistä yrittäjyyttä Klaukkalassa

Eijan mielestä Klaukkalassa on hyvä olla yrittäjänä. “Pienellä paikkakunnalla tutustuu ihmisiin paremmin ja heistä tulee jopa läheisiä. “Jos joku asiakas ei ole vaikka viikkoon käynyt niin kyllä sitä miettii, että onhan hänellä kaikki hyvin.” Eija pohtii yrittäjyyttä Nurmijärvellä.

Yhteisöllisyys on isossa roolissa Klaukkalassa. Eija on saanut paljon yhteistyökumppaneita muista Klaukkalan yrittäjistä. Verkostoituminen Eijan mukaan on tärkeää pienyrittäjille, jotka usein yrittävät yksin. “On aivan huippua saada vaihtaa ideoita samanhenkisten ihmisten kanssa. Aina voi olla enemmän rohkeutta! Hullujakin ideoita, mutta jos ei kokeile niin ei tiedä” Eija naureskelee. 

Eija toivoo, että kuluttajat tukisivat paikallisia yrityksiä käyttämällä heidän palveluitaan “ Meillä on paljon palveluita ja tuotteita myynnissä ihan Klaukkalassa, aina ei tarvitse lähteä pois, vaikka Jumboon.” Positiivisten kokemusten jakaminen eteenpäin on erityisen tärkeää mainosta pienille yrittäjille. Lisäksi on tärkeää, että palautetta voi antaa myös ihan kasvotusten, vinkkejä mitä toivoisi yrittäjän tekevän ja mitä palveluja tai tuotteita toivoisi myyntiin. 

Hiilijalanjäljen pienentäminen yrittäjän arjessa

Eija kiinnittää huomiota toiminnassaan lisäksi hiilijalanjäljen pienentämiseen. Tuotteet tehdään itse ja kahvilan sisustuksessa käytetään paljon kierrätettyjä materiaaleja. Teemme myös itse paljon huonekaluja. Käytämme tuotteiden valmistuksessa väh. 95% kotimaisia tuotteita, joitakin mausteita ja vastaavia on valmistettu muualla. Meillä on lounaalla kasvispainotteinen menu ja olemme myös erittäin tarkkoja hävikin suhteen. Liityimme vastikään myös Resq clubiin. 

Nearbyn ja Cafe Kirjavan yhteistyö on lähtenyt käyntiin erittäin positiivisesti ja vauhdikkaasti. Eija odottaa Nearbyn kautta uusia asiakkaita ja näkyvyyttä. On hienoa, että voimme yhdistää osaamista ja voimavaroja muunmuassa markkinoinnin suhteen. Nearby tarjoaa kuluttajille hyvän kanavan pienentää omaa hiilijalanjälkeä ja tukea paikallisia yrittäjiä.

Tämä hurmaava kahvila on nyt Nearbyn Klaukkalan noutopiste! 

Tästä edespäin voit Nearby -verkkokaupan kassalla valita tuotteiden toimitustavaksi noudon Cafe Kirjavasta (toimitus 0 €). 

P.S. Tapasin Eijan ensimmäistä kertaa lapseni kaverin synttäreillä, jotka Cafe Kirjava järjesti omissa tiloissaan. Eija oli miettinyt kattauksen, musiikin ja ohjelman valmiiksi. Lapsilla oli superhauskaa, ja kahden lapsen äitinä ajattelin, että juuri näinhän nämä synttärit olisi ihana järjestää.

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista