Pyyheturbaani on näppärä myös avanto-uinnilla

Hanna’s Handmade tekee villasta taikaa

Villa – luonnon superkuitu

Hanna Vires kutsuu villaa luonnon superkuiduksi. Siksi, että villa on uusiutuva ja kierrätettävä, sekä käytössä pitkäikäinen, materiaali. Lisäksi villaan sopii pukeutua jokaisena vuodenaikana. Se lämmittää kylmällä ja viilentää lämpimällä.  

Hannan käsintehtyjen villatuotteiden materiaalit tulevat ympäristöystävällisiä valintoja noudattavilta tiloilta. Hanna käyttää pelkästään kotimaista villaa, sillä Suomessa laiduntaminen edistää luonnon monimuotoisuutta eikä aiheuta vahingollista eroosiota. Suomessa ei myöskään käytetä rutiininomaisesti lampaan villaan ruiskutettavia loisten torjunta-aineita, jotka ovat ympäristölle haitallisia. Villa on myös 100 % biohajoavaa.

Eettisen tyylin huipulla

Hanna uskoo, että eettinen ja ekologinen villahuivi on varmasti monen valistuneen mieleen, iästä riippumatta. Käytössä villa on hengittävää ja hylkii vettä, likaa, pahoja hajuja ja staattista sähköä. Parastahan on se, että talven peitossa villa on ihoa vasten aina lämmin ja kuiva, mutta samalla ilmava, joustava ja ääntä eristävä. Villatuotteet ovat käytössä pitkäikäisiä, sillä likaa hylkivien ominaisuuksien ansiosta puhdistukseksi riittää useimmiten tuuletus. 

Hanna kutoo huivit käsin ja tämän vuoksi joka ikinen, ihana tuote on tehty huolella ja rakkaudella juuri sinua varten. <3

 

 

Hannan tarina

Kilkuttelin sukkapuikkoja mummon vieressä jo kolmivuotiaana ja käsityöt ovat kuuluneet elämääni aina tavalla tai toisella. Kun perheessämme ei ole enää pieniä lapsia, aikaa jää käsitöillekin enemmän. Villasukkia syntyy leffoja katsellessa, automatkoilla ja kesäisin veneessä. Jossain vaiheessa sukista alkoi olla ylituotantoa ja kaverit alkoivat kyselemään sukkia ja ostamaan niitä minulta. Silloin aloin myös käymään muutamissa joulumyyjäisissä. Toissa kesänä hankin pienet pirtakangaspuut ja aloin kutomaan villahuiveja suomalaisen lampaan villasta. Vuosi sitten aloin OP Kevytyrittäjäksi oman päivätyöni rinnalla.

Mikä on sinusta erityisen kiehtovaa työssäsi? Entä mikä haastavinta?

Kiehtovinta on luomistyö, kun suunnittelen seuraavaa huivia ja valitsen siihen lankoja. Näen työn tuloksen välittömästi. Tiedän millä tilalla lampaat ja alpakat ovat kasvaneet ja millaisissa olosuhteissa. Kerron sen myös asiakkailleni. Kiehtovuuden huippu on se, kun joku haluaa tekemäni huivin itselleen. Se on erittäin palkitsevaa. Haastavinta tällä hetkellä on se, kun lähes kaikki myyntitapahtumat on peruttu.

Mitä haluaisit vielä kertoa Nearbyn yhteisölle tuotteistasi?

Uskon, että hyödymme kaikki kotimaisen tuotannon tukemisesta. Kannattaisi aina ostaa läheltä, kotimaista ja mahdollisimman suomalaista alusta loppuun! Haluan myös korostaa, että tulevaisuudessa teen tuotantoketjun jäljitettävyyden entistäkin läpinäkyvämmäksi. Olisi hienoa tuoda tuotteitani esille erityisesti Uudellemaalle ja tahtoisin verkostoitua muiden pienyrittäjien kanssa. :)

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista