Pyyheturbaani on näppärä myös avanto-uinnilla

Käsintehtyä keramiikkaa ja ompeluita Vihdin luonnon helmassa.

helena paakkalan keramiikkapajassa valmistuu persoonalliset mukit ja muut astiat

Helena Pakkalan upea yrittäjyyden matka sai alkunsa Helenan jäädessä työttömäksi. Paikoilleen pysähtyminen ei houkutellut, joten jotain oli keksittävä. Helena päätti kokeilla pystyykö hän työllistämään itse itsensä ja sillä matkalla hän on edelleen: omalla pajallaan Vihdissä hän ompelee ja valmistaa suomalaista käsintehtyä keramiikkaa.

Yrittäjänä ei tarvitse matkustaa ruuhkassa, vaan päivä alkaa hoitamalla kahta ponia ja ulkoiluttamalla koiraa. Ompelutöitä Helena tekee laidasta laitaan: uutta vaatetta, korjauksia, verhoja , vetskarin vaihtoja ja asiakkaiden toiveesta ihan mitä vain asiakas haluaa. 

Asiakkaina on perheitä, nuoria, vanhuksia, miehiä ja naisia. Erityisesti sellaisia henkilöitä, joille standardimitat eivät sovi tai jotka eivät muuten löydä mieleisiään vaatteita valmiina. Käsintehtyjä, tilaajan toiveiden mukaisia, keramiikka-astioita tilataan paljon lahjaksi, sillä persoonallinen, uniikki lahja on mieluista antaa ja vastaanottaa. Keramiikka-astiaan, esimerkiksi mukiin, voi tallentaa jonkin yhteisen muiston tai vastaanottajalle tärkeän asian.

Helenan keramiikka- ja ompelupaja sijaitsee Vihdissä maaseudulla, aika syrjässä: pistäytymisen kannalta ehkä hieman haasteellisessa paikassa. Välillä yrittäjän työ onkin melkoista taistelua siitä, että saa laskunsa maksettua. Helena kuitenkin viihtyy luonnossa metsäpoluilla tarkkaillen lintuja, perhosia, kauniita kasveja ja yleensäkin luonnon monimuotoisuutta. Luonnon herkkyys ja voima näkyykin usein Helenan käsitöissä. Keramiikkamukeissa näkyvät eläimet kuten ketut ja hirvet sekä linnut ja pöllöt. Keramiikka-astioihin on haluttu jättää luonnon jälki ja luonnonmukaisuus.

helena paakkala on keramiikkataiteilija
Rakas työ - Haastava yrittäjyys

Helenaa kiehtoo uusien tuotteiden ideointi ja toteutus, hän rakastaa työtään yrittäjänä ja tietää osaavansa työnsä hyvin. Haastavaa on kuitenkin markkinointi ja pienen yrittäjän löydettävyys. Toivoa antaa kuitenkin ajatus siitä, että ihmiset haluavat enemmän yksilöllisiä tuotteita ja henkilökohtaista palvelua. Pienyrittäjyyttä pitää voimissaan kuluttajien valinnat kotimaisten käsintehtyjen tuotteiden ja massatuotannon välillä. Onneksi suomalaiset arvostavat käsintehtyä keramiikkaa yhä enemmän. Toivon, että asiakkaat ostaisivat mahdollisuuksien mukaan pienyrittäjältä ja käyttäisivät hänen palveluitaan, Helena pohtii.

On upeaa, kun sama asiakas tulee uudelleen ja uudelleen tai kiittää hyvin tehdystä työstä. Onnistumisen yrittäjänä tietää myös kun osa uusista asiakkaista tulee toisen asiakkaan suosittelemana.

Hiilijalanjäljen pienentämisestä keramiikkapajalla huolehditaan käyttämällä kierrätysmateriaaleja ja lajittelemalla jätteet kierrätyspisteille.

Nearby-yhteistyöltä Helena toivoo asiakkaiden löytävän hänet jä hänen keramiikka ja ompelutuotteet. Ainoa toive Helenalle on saada toimeentulo työllään, josta pitää todella paljon. Tutustu Helenan ompelutöihin ja keramiikka-astioihin täältä. 

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista