Varastontyhjennys! Kaikki tuotteet -20% lasketaan kassalla

Korona – Pienyrittäjien painajainen!

Italian viehättävät pikkuputiikit on korona hiljentänyt

Italiassa matkustaneet tietävät, kuinka maan viehätysvoima perustuu pitkälti moniin pieniin ja sieviin kivijalkamyymälöihin, kahviloihin ja ravintoloihin sekä erityisesti niissä hääriviin italialaisiin. Ne tekevät Italiasta sen sielukkaan ja eläväisen maan, joka se on. Korona on kuitenkin hiljentänyt nämä Italian ihanat pikkuputiikit ja katujen ihmisvilinän. 

Myös Suomessa on alettu toimiin koronan leviämisen hillitsemiseksi. On hyvä, että monet jäävät nyt kotiin ja typistävät menonsa minimiin. Siitä kuitenkin seuraa väistämättä se, että kulutus hiipuu. Ajanvarauksia perutaan ja ostaminen vähenee. Vaikutukset näkyvät erityisen pahoina juuri pienyrittäjien kohdalla, joiden kassavirta muodostuu joka päivä niiden asiakkaiden ostoksista, jotka päivän aikana asioivat liikkeessä. Me kaikki tiedämme, että kivijalkaliikkeiden menekki ei täällä Nurmijärvellä ole tavallisissakaan oloissa lähelläkään samaa luokkaa kuin esimerkiksi Italiassa. Tällaisiin äkillisiin kulutusmuutoksiin ei kovinkaan monella pienyrittäjillä ole mahdollisuutta valmistautua taloudellisesti. 

Ihmisten jääminen kotiin karanteeniin tai etätöihin vähentää kulutusta, joten koronan vaikutukset tuntuvat kaikilla toimialoilla. Jokaisen yrittäjän elinehto on, että ihmiset kuluttavat.

Nyt ei voi liikaa korostaa sitä, että paikallisten yrittäjien toimeentulo on meistä paikallisista kiinni. Kun ostamme, niin tarkistetaan ensin saisiko tuotteen tai palvelun paikalliselta yrittäjältä. Korona-kriisistä päästään kyllä yli eikä vessapaperia tarvitse hamstrata. Varmistetaan kuitenkin omalla toiminnallamme, että nurmijärveläiset yrittäjät selviävät taloudellisen kriisin yli. Tämä on meidän päivittäisistä valinnoista kiinni. 

Mielialan pitäminen positiivisena ja optimistisena on myös näinä aikoina tärkeää. Italialaiset järjestävät tunnelman kohottamiseksi parvekekonsertteja, mitäköhän me suomalaiset voisimme keksiä?

Ainakin voimme shoppailla verkossa ja tutustua paikallisten yrittäjien tarinoihin :) Nearbystä saat helposti tilattua paikallisia tuotteita, kuten riittoisat ja korkeatasoiset saippuat, ihonhoitoöljyt ja voiteet, hurmaavan tuoksuiset pyykkietikat, laadukkaat jauhot ja hiutaleet sekä masajon hyvinvointia lisäävät tuotteet. Muistetaan paikallisuus ja ostetaan lähituotteita!   

Klikkaa nyt ostoksille ja löydät omat paikalliset suosikkisi.

Faktaa: Suomen yrityksistä pieniä, alle 10 työntekijän yrityksiä on 93 prosenttia, eli noin 266 000 kappaletta. Yksinyrittäjiä on noin 187 000 (kun alkutuotanto ei ole mukana).

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista