Pyyheturbaani on näppärä myös avanto-uinnilla

Legendaarinen Helsingin rautatieaseman Rauta-Kukka mukaan Nearby.fi:hin

Rauta-Kukka toimittaa kukat kotiin pääkaupunkiseudulla

Varmaan lähes jokainen meistä on kävellyt Helsingin päärautatieasemalla sijaitsevan Rauta-Kukan ohi. Rauta-Kukka on perustettu v. 1958 ja se on ollut samalla paikalla siitä lähtien. Ehkä olet viime vuosien aikana pysähtynyt siihen myös kukkaostoksille? Silloin olet jo tavannut Rauta-Kukkaa pyörittävän aurinkoisen ja aina yhtä palvelualttiin Päivin, joka on pyörittänyt tätä kukkakauppaa vuodesta 2012 alkaen.

Valitettavasti Päivin sydämen asia, oma kukkakauppa, jouduttiin toistaiseksi sulkemaan koronatilanteen vuoksi. Päärautatieasema on luonnollisesti tällä hetkellä täysin autio. Normaali vilinä ja vilske ovat muuttuneet ja käytävät kaikuvat tyhjyyttään.

Täydellisesti sopiva kimppu kiireisille asiakkaille

Rauta-Kukka on alusta asti palvellut junille meneviä ja tulevia matkaajia sekä muita ohikulkijoita. Kukkakaupalla onkin paljon vakioasiakkaita sekä kuluttajista että yrityksistä."Yhteistä asiakkaillemme on usein kiire: ollaan menossa junaan, teatteriin, töihin, kokouksiin, näyttelyn avajaisiin ja aina ollaan pikkuisen jo myöhässä", kuvailee Päivi ja jatkaa, että heidän tiimin tavoitteena on kartoittaa nopeasti asiakkaan tarpeet ja toiveet sekä vastata niihin, jotta matka jatkuu aikataulussa. Rauta-Kukan tiimi onkin oppinut ajan saatossa lukemaan asiakkaiden tarpeet ja valinta kukista tehdään usein asiakkaan puolesta. Asiakkaat arvostavat ammattitaitoa ja ovat erittäin helpottuneita saatuaan tilanteeseen täydellisesti sopivan kimpun matkaan.

"Vaikka työtämme leimaa usein kiire, niin monenlaiset asiakkaat tuovat siihen mukavaa vaihtelua", hymyilee Päivi.  "Jo pelkästään junien tuomat eri murteita puhuvat asiakkaat ovat ihania; välillä keskustellaan Kainuun lumitilanteesta, välillä neuvomme miten pääsee sukulaisen juhliin. Myös ulkomaiset  turistit on hauska lisä, heille myymme siemeniä ja muumimagneetteja", summaa Kukkakauppias. 

Ympäristöarvot ohjaavat kukkakaupan arkea

Rauta-Kukan valikoima on normaaliaikana todella laaja. Leikkokukkia saapuu Hollannista pari kertaa viikossa ja sen lisäksi myymme kotimaisia kukkia, niin paljon kuin on mahdollista. Esimerkiksi tulppaanit, narsissit ja useat ruukkukukat ovat peräisin etelä-suomalaisilta puutarhoilta.

Ympäristöasiat kiinnostavat nykyaikana entistä enemmän. Rauta-kukka kiinnittää huomiota esimerkiksi kukkien alkuperään ja pyrkii ostamaan pääsääntöisesti Euroopassa kasvaneita kukkia (kuljetusmatkat, kasvinsuojelu, työntekijöiden olosuhteet ym. seikat). "Toinen ympäristön kannalta tärkeä asia on jätteiden kierrätys ja siinä pyrimme tekemään kaikkemme. Olemme myös pyrkineet vähentämään muovin käyttöä siinä missä se on mahdollista", Päivi summaa ympäristöaatteitaan.

Kukkien tilaaminen verkosta on nykypäivää

"Nykyisin myös meidän toimintamme on siirtynyt entistä enemmän nettiin. Olemme olleet Interfloran jäsenenä jo viitisenkymmentä vuotta, e-Kukankin mukana jo kohta viisi vuotta ja uusimpana tulokkaana on nyt Nearby.fi. Toivon Nearbylta uusia asiakaskontakteja ja on mielenkiintoista tutkia muiden jäsenten valikoimia. Itseäni kiinnostaa eniten lähituottajien ruoka. Uskonkin, että Nearbyn kaltaiset toimijat ovat iso osa tulevaisuuden kaupankäyntiä", kuvailee Päivi. 

Rauta-Kukan upeat pääsiäiskukka-asetelmat löydät täältä. Kotiintoimitus onnistuu jopa samana päivänä pääkaupunkiseudulle. Ilahduta ystävääsi kukilla!

pääasiäiskukat

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista