Pyyheturbaani on näppärä myös avanto-uinnilla

Luovalla energialla ja perinteisellä käsityöllä valmistettuja koruja 💍

Tarinakoru kahvitauolla

“Haluamme tuntea jalometallin rosoisen ja kuuman pinnan sormissamme ja antaa viilan viuhua. Kiillotusvahasta musta nenänpää tulee olemaan tavaramerkkimme myös tulevaisuudessa.”

On sanoinkuvaamattoman upeaa, että Nurmijärvellä valmistetaan käsityönä korumallistoja, joiden tarina pohjautuu mm. Nurmijärven historiaan. Tarinakorun korumallistot ovat saaneet inspiraatiota mm. Koposen lääketehtaasta, Aleksis Kiven runoista sekä Seitsemästä veljeksestä. Ei siis ihme, että Tarinakorut toimivat esimerkiksi Nurmijärven kunnan ikimuistoisena lahjana työntekijöiden syntymä- tai palvelusvuosipäivänä.

Yöttömän yön aurinko, kultaTarinakorussa valmistetaan tarinakorumalliston ohella myös paljon uniikkeja tilaustöitä, muokataan vanhoja uudestaan ja korjataan rikkoutuneita ja kuluneita koruja. Tarjalle ja Hannulle on erityisen tärkeää perinteisen kultasepän käsityötaitojen ylläpitäminen ja kehittäminen “Haluamme tuntea jalometallin rosoisen ja kuuman pinnan sormissamme ja antaa viilan viuhua. Kiillotusvahasta musta nenänpää tulee olemaan tavaramerkkimme myös tulevaisuudessa.” ,kertoo Hannu. 

Loistavan ja kiiltävän korun takana on monta tuntia taitavien käsien työtä. Tavoitteenamme on, että luova energia siirtyy tekijältä korun kantajalle. 

Tarinakorun suunnittelijat pitävät myös huolta, että tarina korun takana välittyy myös kantajalleen. Jokaisella korulla on oma tarina takanaan. Ja millainen! Sen saat selville lukemalla korujen kuvauksia, aloita vaikka tästä Tapio-korusta.

Suurten tunteiden korut syntyvät tiimityöllä 

Tarjan ja Hannun vahvuus on monipuolinen osaaminen ja tiimityö. Tarja kertoo, että välillä on yhteisiä projekteja, joissa molempien ammattitaitoa ja silmää tarvitaan. Silloin tiimi työskentelee saumattomasti yhteen ja koru valmistuu vuorotellen molempien käsissä. 

Tarjan ja Hannun mielestä yrittäjän työssä parasta on ihmisten kohtaaminen.  Saamme kulkea ihmisten elämässä mukana pienen, ainutlaatuisen, hetken. “Se koskettaa. Olemme monesti suurten tunteiden ympäröiminä, myös suunnittelupöytämme ääressä itketään ja nauretaan. Ollaan onnellisia ja surullisia.”, vahvistaa Tarja.

Tarinakorun yrittäjät ovat erityisen ylpeitä taidosta löytää asiakkaan kanssa yhteinen sävel korusuunnittelussa. "Onnistuminen palkitaan, kun näkee asiakkaan onnen uuden korun saadessaan", Tarja kertoo. 

Tarinakoru ei ole suotta ylpeä toiminnastaan: keväällä 2019 tuotteelle myönnettiin Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkin. Merkki myönnetään tuotteelle, joka edustaa vahvasti suomalaista muotoiluosaamista. Merkki kertoo, että yritys on investoinut ammattimaiseen muotoiluun ja saavuttanut liiketoiminnallista hyötyä muotoilun avulla. Käyttäjälähtöisyys on myös ensisijainen vaatimus merkin saamiseksi. 

Vinkit kuntalaisille - miten tukea pienyrittäjyyttä?

Elämän tärkeät hetket, mm. lapsen syntymä, häät, kihlajaiset, syntymäpäivät, hääpäivät jne. tuovat esiin tilanteita, joissa korun hankinta on ajankohtainen. Silloin on hyvä hetki kääntää katseensa oman kunnan sisälle ja valita vaihtoehto läheltä. Lahjan hankintakokemuskin saa aivan toisenlaisen asteen, kun pystyy tapaamaan kultasepän henkilökohtaisesti. Kasvotusten puhuminen jättää välikäsiä pois ja saat heti vastauksen moneen korupulmaasi. 

Tarinakoru on Nearby 💍

Tarinakoru on liittynyt marrraskuussa Nearbyhin. Tarinakorun yrittäjät toivovat, että kuntalaiset löytäisivät Nearbyn ja alkaisivat käyttämään sitä ahkerasti! Yhdistämällä voimamme, saamme paikalliset palvelut pysymään kunnassamme. "Nurmijärvellä on paljon erikoisia tuotteita ja palveluita, joita mekin haluamme kannattaa ja ostaa Nearbyn kautta. Samalla kun viemme koruja Kirjava- puotiin, voimme noutaa tilaamamme tuotteet sieltä.", kertoo Tarja.

Tarinakorut löydät täältä!

Tarja Rantala
Kultaseppäartesaani
Tarinakoru designer
+358 45 6136811
Tarinakoru
Taipaleentie 244, 01900 Nurmijärvi
www.tarinakoru.fi

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista