Varastontyhjennys! Kaikki tuotteet -20% lasketaan kassalla

Misanjan käsinvärjätyt langat heräävät henkiin puikoissa

 

NeulominenMisanjan logoKäsinvärjätty lanka

Misanjan tarina sai alkunsa vuonna 2017, jolloin käsitöitä rakastava nainen, Sanna, toteutti unelmansa ja perusti käsitöiden ympärille pienen putiikin. Misanja on nuori ja pieni yritys, jonka tavoite on tuoda iloa niin käsitöiden tekijöille kuin käsityötuotteiden käyttäjille. 

Käsinvärjätyt langat luovat yllätyksellisen lopputuloksen

Sanna on aina pitänyt käsitöistä ja kun hän kerran kokeili värjäämistä, se vei mukanaan. “On aina ilo neuloa langasta, jonka on itse värjännyt, koska lopputulos on aina yllätys“, Sanna kertoo.

Lankojen värjääminen tapahtuu vedessä kuumassa lämpötilassa. Väri kiinnitetään erilaisilla apuaineilla. Värjäysprosessin jälkeen langat pestään, kuivataan ja vyyhditetään. Värjäykseen käytetään pääasiassa erilaisia väriaineita, etikkaa, sitruunahappoa ja vettä. Lisäksi on myös muita apuaineita, riippuen ovatko käytössä luonnonvärit, happovärit tai reaktiivivärit. 

Langat ovat niin kauniin värisiä, että neulojalle saattaa iskeä valinnan vaikeus. Kuin olisi pikkulapsi karkkikaupassa! Voit tutustua toinen toistaan upeampiin lankoihin täällä. Ja nämä käsinvärjätyt langat levittävät todelliset siipensä vasta työn syntyessä, neulojaa kiusoitellen. Tekee ehkä mieli neuloa vähän nopeammin, että näkee työn valmiina. 

Pienyrittäjänä Nurmijärvellä

Sannan mielestä Nurmijärvellä on hyvä yrittää: yrittäjä saa tukea ja koulutusmahdollisuuksia. 

Kiehtovinta Sannan mukaan yrittäjyydessä on itsensä haastaminen sekä mahdollisuus toteuttaa itseään ja olla luova. Haastavinta on saada aika riittämään ja osata keskittyä oikeisiin asioihin. “Pienyrittäjänä joutuu myös tarttumaan kaikkiin töihin, etsimään tietoa jatkuvasti ja vastaamaan kaikesta yksin. Se on varmasti yksi haastavin asia”, Sanna pohtii.  

Vinkki Misanjalta: Rehellistä ja reilua palautetta suoraan yrittäjälle

Misanja toivoo muiden paikallisten yrittäjien tavoin, että kuntalaiset tukevat pienyrittäjiä käyttämällä heidän palvelujaan ja ostamalla tuotteita tarpeeseen, mutta myös siten, että antaa rehellistä ja reilua palautetta yrittäjälle suoraan, ei somen kautta tai äänestämällä jaloillaan. Usein yrittäjä ei tiedä, jos jokin asia ei toimi, mutta mielellään parantaa palvelua saatuaan palautetta. 

Misanjan arvoissa näkyy luonnonmukaisuus

Toki pienyrittäjän täytyy myös löytää asiakkaat ja heidän tarpeensa joskus kauempaakin, erityisesti, jos kohderyhmä on pieni. 

Misanja pyrkii pienentämään hiilijalanjälkeään pohtimalla aktiivisesti kuinka voi tehdä jotain paremmin, energiaa ja raaka-aineita säästäen, kotimaisia raaka-aineita ja kierrätysmateriaalia hyödyntäen sekä tarjoamalla kestäviä tuotteita tarpeeseen. 

Tällä hetkellä Sannalla on kokeilussa kotimainen villa, jossa käytetään vahvikkeena puukuitua (ei muovipohjaisia raaka-aineita, kuten suurimmassa osassa esim. sukkalangoista on) ja hän toivoo, että se voisi jäädä Misanjan valikoimaan. 

Nearby-verkkokauppa on hyvä yhteistyötaho Misanjalle, sillä Nearby voi tarjota pienyrittäjälle parempaa näkyvyyttä ja tukea markkinoinnissa. 

 

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista