Pyyheturbaani on näppärä myös avanto-uinnilla

Digitaidot kietoutuvat osaksi käsityöläistenkin tarinaa

Nearby täyttää 2 vuotta 11.10.2021. Syntymäpäivämme on myös Kansainvälinen tyttöjen päivä. Tyttöjen päivä on YK:n nimittämä kansainvälinen päivä, jonka tavoitteena on muistuttaa tyttöjen oikeuksista ja heidän kohtaamistaan haasteista ympäri maailmaa. 

Alusta asti olemme panostaneet siihen, että pienyrittäjät, kauppiaamme, oppivat tärkeitä digitaitoja ja osaavat pyörittää omaa verkkokauppaansa. Olemme saaneet auttaa kymmeniä pienyrittäjiä digiasioissa tämän kahden vuoden aikana. Monelle mukaan lähteneelle yrittäjälle olemme tarjonneet ensimmäisen kosketuksen verkkokaupan tekemiseen. Olemme opastaneet mm. miten tuotekuvauksia tehdään SEO-optimoidusti, miten tuotekuvia käsitellään ja miten tuotteita lisätään verkkokauppaan.

Synttärikampanjanamme lahjoitamme digitaitoja ja teknologiaosaamista naisille 

Naisten ja tyttöjen digitaitojen eteenpäin vieminen on meille sydämen asia. Siksi 2-vuotissynttärimme kampanjana emme tarjoa erityisesti tuotteista tarjouksia, vaan olemme päättäneet synttäreidemme kunniaksi lahjoittaa 5% lokakuun myynnistä UN Womenin Tyttöjen paikka on Teknologiaosaajina -kampanjaan. 5% myynneistä otetaan omasta myyntiprovisiostamme, eikä se vähennä omien kauppiaidemme saamaa korvausta työstään. Yhdellä ostolla tuet siis edelleen täysin myös kotimaisten pienyrittäjien työtä.

Kampanja mahdollistaa sen, että myös Afrikassa nuoret naiset saavat teknologiakoulutusta: oppivat digitaitoja ja ohjelmointia. Tavoitteena on maailma, jossa tyttöjen mahdollisuudet käyttää teknologiaa ja osallistua teknologian kehittämiseen ovat rajattomat. Koulutus ei ole pelkästään teknologian oppimista vaan osa suurempaa muutosta, joka auttaa siinä, että tytöillä olisi mahdollisuudet elää ilman syrjintää ja väkivaltaa‚ taloudellisesti itsenäisenä.

Taloudellinen itsenäisyys on suuri voimavara

Pienyrittäjänä taloudellinen puoli voi tuottaa ajoittain haasteita ja vaatii säntillisyyttä. Nearbyn NaajaMedin Jaana on tehnyt pitkän, 33 vuotisen, uran yrittäjänä tilitoimistossaan. Kysyimme häneltä mikä on ollut sellainen asia, josta hän on erityisen ylpeä. Jaana vastasi vaatimattomasti, ettei mielestään ole sen kummempi yrittäjä kuin kukaan, mutta se asia, josta voisi nyt röyhennellä on juuri omien rahojen riittävyys. Ensin pitää maksaa verot ja laskut ja sen jälkeen vasta tietää mitä itselle voisi nostaa palkkaa.

"Vaikka tuntuisi kivalta nähdä kuinka firman tilille tulee rahaa, niin alvit erääntyvät vasta paljon myöhemmin. Se raha pitää olla silloin jemmassa, kun maksun aika tulee.", NaajaMedin Jaana muistuttaa nuoria yrittäjiä

Jaana antaa nuoremmille yrittäjille kullan arvoisen vinkin: vaikka tuntuisi kivalta nähdä kuinka firman tilille tulee rahaa, niin alvit erääntyvät vasta paljon myöhemmin. Se raha pitää olla silloin jemmassa, kun maksun aika tulee. Jaanalle eurojen riviin laittaminen on ollut hatunnoston arvoinen matka lama-aikoineen kaikkineen ja hän on koko yrittäjäaikansa selvinnyt maksuhäiriöttä.

🍁  🍁  🍁  🍁

Aurinkoista lokakuuta kaikille tämän voimaannuttavan Studio Pepitan "Juuret ja Siivet – Minussa on voima" kuvan ja lorun myötä:

"Pieninä jokina, puroina, juovina
kaivan juureni maahan ja siipeni pilviin."
– Kaarina Aristos
Minussa on voima

Annetaan nykyisten tarinoiden jatkua ja uusien alkaa. Nautitaan kauniista ruskasta!

🍁  🍁  🍁  🍁

#tytötjateknologia #tyttöjenpäivä #digitaidot #nearbyfi #nearbyperhe #tarinoitasuomesta

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista