Paras lahja Äidille - Nearbyn lahjakortti - Lue lisää! 💛

Tarina Nearbyn takana

Pelastetaan yhdessä lähikaupat! Eli näin Nearby sai alkunsa 

Kaiken takana on nainen, sanotaan, ja niin tässäkin – tai tarkemmin sanoen neljä naista. Meillä kaikilla on vahva bisnesäly, vankka kokemus digitaalisen liiketoiminnan saralla ja me kaikki asumme Klaukkalassa.

Olemme entisiä työkavereita ja hyvät ystävät. Kun erään kerran jälleen treffasimme, teimme ruokaa ja istuimme iltaa. Keskustelu soljui eteenpäin vauhdikkaasti, kaikki huolet ja ilot heitettiin pöytään. Yhtäkkiä keskustelu kääntyi omaan kuntaan. Olemme kaikki neljä tavallisia äitejä, jotka taistelevat kelloa ja huonoa omaatuntoa vastaan. Vaikka luonnon ympäröimä kotikuntamme tarjoaa kiihkeätahtiselle työlle it-maailmassa mahtavan vastakohdan, niin tuona iltana olimme yhtä mieltä siitä, että jotain tästä kyläkuvasta puuttuu: nimittäin pienet, persoonalliset kaupat. Taaskin yksi kukkakauppa ja kirjakauppa olivat lopettaneet toimintansa. Vitsi kun olin ajatellut mennä, mutten koskaan ennättänyt! Sanoimme kuin yhdestä suusta. 

Silloin joku meistä ehdotti: Miksi emme tee asialle mitään? Meillähän on tässä porukassa oikea osaaminen ja vahva draivi ratkaista tämä.

Toinen jatkoi: Miettikää Uberin, Woltin ja Airbnb:n liiketoimintaa. Perinteisiä toimintamalleja haastetaan jatkuvasti ihmisten tarpeisiin paremmin vastaavilla palveluilla. Tämä idea on mahdollista toteuttaa, ruvetaan vain tekemään.

Moni haluaa tehdä ympäristöystävällisiä valintoja tukemalla paikallisia yrittäjiä sekä ostamalla lähellä tuotettuja ruokia ja muita tarvikkeita. Mutta: päivät vierähtävät helposti pitkiksi töissä, aika kuluu ruuhkassa istuessa, ja sitten on vielä se hikinen kauppareissu kaiken päälle. Ihmisillä ei ole aikaa etsiä tarjontaa, eikä tietoa paikallisista pienyrittäjistä ole edes kovin helposti saatavilla.

Vaikka ympäristöystävällisyys, lähituotanto, luonnonmukaisuus ja kestävä kulutus ovat kasvavia trendejä, on kuluttajan helpompaa ja nopeampaa keskittää ostot isoihin marketteihin ja globaaleihin verkkokauppoihin kuin paikallisiin pikkukauppoihin. Me päätimme tehdä asialle jotain. Niin perustimme Nearby.fin. Haluamme pelastaa lähellä olevat persoonalliset pikkukaupat ja tehdä tarjonnan löytämisestä helppoa. 

Päämääränämme on tehdä paikallisten tuotteiden ja palveluiden löytämisestä ja ostamisesta yhtä vaivatonta kuin shoppailusta Zalandolla tai Amazonissa. On tärkeää säilyttää kunnan oma tarjonta monipuolisena sekä kehittää sitä ekologisia arvoja tukien. Paikallisten kauppiaiden takaa löytyy upeita, kunnankin kannalta merkityksellisiä, tarinoita ja haluamme auttaa kertomaan niitä eteenpäin. Tavoitteenamme on, että Nearby toimii maanlaajuisesti.

Nearby.fi -verkkokaupan myötä olemme mukana taistelussa paikallisten pienyrittäjien, kuntalaisten sujuvan arjen ja monimuotoisen, ympäristöystävällisen palveluntarjonnan puolesta. Pieni on usein suurta, ja joskus se suurin teko voi olla ostaa pieneltä yrittäjältä.

Me olemme SINUA varten: 

Viivi

Viivi on kauppias henkeen ja vereen. Viivin vahvuuksia on erityisesti digitaalisen liiketoiminnan kehittäminen. Hänen kädenjälkensä näkyy esimerkiksi Bauhausin verkkokaupassa, jossa hänellä on vastuullaan markkinointi ja verkkoliiketoiminnan kehittäminen. Vapaa-ajallaan hän on aktiivinen partiotoiminnassa.  

Tuula

Tuula on toiminut lähes 15 vuotta IT-yrityksen myynnin, markkinoinnin ja liiketoiminnan kehitystehtävissä sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Hän on intohimoinen yhteistyön edistäjä ja struktuurin kehittäjä, joka rentoutuu tennistä pelatessa. 
 

Tia

Tia on porukan taiteilijasielu. Hän hallitsee palveluiden kokonaiskonseptit ja pistää sydämensä likoon käyttö- ja asiakaskokemuksen puolesta erilaisissa palvelumuotoilun ja käyttöliittymäsuunnittelun projekteissa. Hänellä on yli 15 vuoden kokemus yritysgrafiikan, verkkosivujen, -kauppojen ja ohjelmistojen designista. Hänet voi bongata viikonloppuisin suppailemasta tai Purosta joogatunnilta.
 

Sirkku

Sirkun intohimona on kehittää liiketoimintaa asiakkaiden ja kauppiaiden näkökulmasta. Hän on ollut mukana monenlaisissa digiliiketoiminnan hankkeissa yli kymmenvuotisen uransa aikana, ja hänellä on tarkka vainu tulevaisuuden digitaalisista mahdollisuuksista. Etenkin sienestys saa hänet nollautumaan ja aivot avoimiksi uusille ideoille.

Yhdessä olemme vahvoja

Me muodostamme voittamattoman unelmatiimin, jolla on juuri oikeanlainen osaaminen ja draivi. Nearby.fi-verkkokaupassa nostamme esiin pieniä yrittäjiä ja myymälöitä, kerromme niiden tarinat. Lähiruuan ja paikallisuuden merkitys kuluttajille kasvaa koko ajan – palveluita ja tuotteita pitää vain saada paremmin ihmisten tietoisuuteen. Meidän ammattitaitomme tekee sen mahdolliseksi.

Näin Nearby toimii

Nearby.fi-verkkokaupassa tuomme pieniä kauppiaita esiin ja kerromme heidän tarinansa. Tarjoamme paikallisille yrittäjille hyvän ja nykyaikaisen myyntikanavan, joka parantaa tunnettuutta ja löydettävyyttä, ja asiakkaille kätevän alustan, josta löytää eri pienyrittäjiä sekä heidän myymiään tuotteita ja palveluita omalta alueeltaan. Toisin sanoen: autamme pienyrityksiä menestymään kiristyvässä kilpailussa ja asiakkaita löytämään lempituotteensa ja -palvelunsa läheltä.